ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 20 серпня 2021 09:20

Фарбуємо дерев'яну підлогу власноруч

Неакуратно пофарбована підлога чи старе покриття псують вигляд усього приміщення. Тому, якщо ви вже розпочали ремонт у помешканні, то підлогу не варто залишати без уваги. Одним із найпоширеніших способів оновити підлогу залишається фарбування. Розглянемо основні особливості цього процесу та послідовність його виконання.

Послідовність робіт з фарбування

Процес фарбування дерев’яної підлоги умовно можна розділити на кілька етапів: підготовка основи; очищення поверхні від пилу, жиру та інших забруднень; нанесення шпаклівки та шліфування; фарбування заздалегідь обраним лакофарбовим матеріалом.

Відтак якість фарбування залежить від правильної підготовки поверхні, тому виконувати цю роботу треба з усією відповідальністю.

Фарбування – крок за кроком

Перед початком фарбування необхідно підготувати інструменти (лоток, валик, пензлі різної ширини, малярний скотч), що значно пришвидшить усю роботу. На фарбі економити не варто, тому краще обирати стійкі й якісні матеріали, щоб свіжий шар фарби не почав облазити уже через кілька тижнів після фарбування.

Пропонуємо модифіковану емаль для дерев’яної підлоги Śnieżka Підлога, спеціально розроблену для декоративно-захисного фарбування заґрунтованих предметів з деревини, або деревопохідних матеріалів всередині й назовні приміщень, та обираємо один із трьох запропонованих виробником кольорів. Високу міцність фарби, стійкість до стирання та чудову адгезію до основи визначають її складники. Śnieżka Підлога – це суспензія пігментів і наповнювачів у розчині модифікованої фталевої смоли з додаванням високотехнологічних компонентів.

Śnieżka Підлога

Підготовка фарби до роботи полягає у її ретельному перемішуванні до однорідної консистенції, оскільки згустки заважатимуть рівномірному нанесенню матеріалу. Витрати Śnieżka Підлога становлять до 12 м2/л при одношаровому нанесенні залежно від основи, можна легко визначитися з необхідною вам кількістю фарби. Фарбу наливаємо у лоток, після чого широким пензлем розпочинаємо фарбування.

www.sniezka.ua

Пофарбувавши усю підлогу по периметру, переходимо до фарбування усієї площі підлоги за допомогою валика. Після висихання першого шару фарби, щонайменше через 24 години, на стиках підлоги й стін встановлюємо плінтуси.

Над плінтусами по периметру стін наклеюємо малярний скотч з метою уникнення забруднень фарбою, після чого вузьким пензлем фарбуємо плінтуси і залишаємо сохнути.

Після нанесення другого шару фарби та його остаточного висихання ходити по підлозі можна буде через 72 години – до того часу покриття набуде відповідних експлуатаційних та й естетичних властивостей.

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 11659 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: