ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 27 серпня 2021 09:20

Як поєднати кольори перефарбовуючи помешкання

Гармонійне поєднання кольорів – запорука ідеального інтер’єру, але водночас це непросте завдання, яке вимагає певних знань та умінь. Навіть професійному дизайнерові потрібні роки практики, щоб вдало поєднувати будь-які тони з кольорової палітри.

Чому такий важливий грамотний підхід у цій справі? А тому, що річ не тільки в естетиці, а й у психологічному впливі, який здатні справляти кольори, а тим паче – їх комбінація. Колірне рішення для домашнього простору має бути комфортним, а досягти цього можливо лише вміло поєднавши кольори. Як поєднати кольори під час фарбування – розкриємо головні особливості, про які треба знати.

Модель колірного колеса

Правильно підібрати кольори дає змогу модель колірного кола, яку розробив швейцарський художник Йоганнес Іттен. Кольорова сфера Іттена містить 12 кольорів, з яких: три основних – червоний, жовтий і синій; три додаткових, які утворюються під час змішування основних, – зелений, фіолетовий, помаранчевий; і шість кольорів, що утворюються від поєднання основних із додатковими. Окрім того, усі кольори поділяють на холодні й теплі, а окремо виділяють ще нейтральні: чорний, білий, сірий, коричневий і бежевий.

Водночас, згідно із законами колористики, варто використовувати не більш ніж три кольори в інтер’єрі. За такого підходу корисно буде скористатися формулою 60-30-10, де 60 % – головний колір, той, у який потрібно пофарбувати не менш як половину елементів інтер’єру, 30 % – додатковий колір (йдеться про забарвлення меблів, килимів і штор) та 10 % – акцент (різні аксесуари: подушки, вази, картини, горщики для квітів тощо).

www.sniezka.ua

Щодо використання колірного кола, то є шість основних схем:

  1. Комплементарне поєднання – використання кольорів,які протилежні одне до одного, тобто розташовані на діаметрально протилежних кінцях кола. Чудовий варіант для створення більш виразних інтер’єрів.
  2. Аналогова тріада – найпростіший варіант – три кольори з палітри, які розташовані поруч. Такі відтінки є близькими, оскільки відрізняються лише на кілька тонів, а тому це безпечний спосіб перефарбувати стіни не зазнавши невдачі.
  3. Класична тріада – поєднання трьох кольорів, рівновіддалених одне від одного на колі. За основу зазвичай береться один колір, а два інших – використовують для акцентів.
  4. Контрастна тріада подібна до комплементарного поєднання, але до одного основного кольору додаються два сусідніх сектори.
  5. Прямокутна схема – використання двох пар контрастних кольорів.
  6. Квадратна схема – варіація прямокутної, але кольори, які в ній використовуються, розташовуються в колі на рівній відстані один від одного.

Щоб досягти бажаних кольорів і колірних комбінацій, радимо використовувати матову латексну фарбу для стін і стель Śnieżka EKO Plus. Екологічно безпечна фарба вирізняється стійкістю до миття та кольорів, а також зручністю в застосуванні, їй також характерна відмінна покривна здатність та паропроникність.

Фарба є в білому кольорі та вже готова для використання й тонується на кольорувальному обладнанні згідно з кольорами каталогу NCS CASCADE (518 барв) або вручну пігментним концентратом COLOREX, що дає змогу зробити ваш інтер’єр унікальним.

www.sniezka.ua

Водночас універсальні кольори, як-от білий, сірий і бежевий, поєднуються з найрізноманітнішими відтінками, свідченням чого є, наприклад, популярне цьогоріч поєднання сірого та жовтого кольорів в інтер’єрі дизайну. Тож сміливо міксуйте!

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua

Прочитано 1300 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: