ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 20 березня 2020 11:20

Квартира-студія - важливі засади облаштування

Квартиру-студію називали житлом для богеми, студентів і сімей без дітей. І зараз вона залишається популярним вибором серед молоді та молох пар, але тепер може бути як бюджетним варіантом помешкання, так і належати до розряду престижного сучасного житла, де з огляду на відкрите планування легко можна втілити найрізноманітніші дизайнерські рішення.

Адже, по суті, студія – єдиний простір без ділення його на кімнати. Тож відсутність стандартного планування дає достатню площу для втілення власного бачення того, який вигляд повинна мати ідеальна оселя. Ба більше, для облаштування студії не лише можна, але й потрібно мати в запасі декалька креативних ідей. У цій статті розповімо важливі засади облаштування квартири-студії.

Головною особливістю студії є її відкритість через відсутність жорстких внутрішніх перегородок. Тож якщо замкнутий простір вас пригнічує і ви не любите обмежувати себе рамками, то квартира-студія може стати для вас чудовим варіантом. Однак така відкритість у всьому і завжди передбачає й відсутність особистого простору, повноцінної можливості усамітнитися, що робить помешкання не надто комфортним для проживання навіть двох мешканців. У будь-якому разі для гармонійного проживання в такій квартирі доведеться зонувати простір, і зонувати багато.

Śnieżka Design Lux 3

Зонування. Під час облаштування будь-якого помешкання велике значення відводиться зонуванню, але найбільшу роль воно відіграє у квартирі, планування якої має вигляд єдиного простору, тобто у студії. Залежно від потреб кожного окремого мешканця функціональні зони можуть бути різними: кухня, їдальня, вітальня, спальня, а інколи – домашній офіс або дитяча кімната.

Для розділення однієї площі на кілька зон у хід ідуть усі можливі способи: за допомогою освітлення; підлогового покриття різної фактури і рівня, зокрема подіумів; оформлення стелі; за допомогою архітектурних конструкцій – арок, барної стійки; меблів – дивану, стола, стелажа; декоративних елементів, наприклад килимів, рослин і акваріуму; пересувних і гіпсокартонних перегородок, ширм, штор тощо. Водночас перевага віддається легким і прозорим, напівпрозорим конструкціям, як-от скляним перегородкам, із метою не перевантажувати простір і не красти одну з головних переваг студії – візуально збільшений простір, що досягається завдяки проникненню світла в усі закутки.

Колірна палітра. Чи не найпростішим способом розділити простір на зони є, звісно, вміле використання колірної палітри. Оптимальним вибором є пастельна гама відтінків, яка візуально розширює простір. Головне – дотримуватись правила трьох кольорів з однієї палітри. Зокрема, не рекомендується, використовувати один колір для всіх зон: так може скластись важення, що весь час перебуваєш в одній кімнаті, а це може негативно позначитися на самопочутті. Водночас стіни і стелю зазвичай фарбують в один колір, переважно це білий.

Śnieżka Design Lux 3

Однак під час вибору фарби необхідно мати на увазі нюанси квартири-студії. Наприклад, таке помешкання частіше і більше піддається забрудненню, оскільки передпокою в традиційному розумінні немає, через що пил і бруд швидко розноситься квартирою.

Тож для фарбування стін і стелі рекомендуємо використовувати Śnieżka Design Lux 3 – глибокоматову особливо стійку до миття латексну фарбу для інтер’єрів. Вона має низку переваг, зокрема, фарба містить інноваційний компонент Teflon™ surface protector, що забезпечує менший ступінь притягання забруднень. Вона створює покриття, з якого легко усуваються плями і забруднення. До того ж продукт володіє 1-м класом стійкості до мокрого стирання згідно з нормою ДСТУ EN 13300. Також фарба створює глибокоматове покриття, яке маскує незначні нерівності та дефекти основи.

Śnieżka Design Lux 3

Не меншим плюсом продукту є те, що він орієнтований на потенційних користувачів – молодих людей, які зможуть самостійно пофарбувати поверхні, оскільки фарба зручна в користуванні навіть для новачків: вона не розбризкується під час нанесення і рекомендована для декоративного покриття різних типів поверхонь. Водночас згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 14024 підтверджено екологічні переваги фарби.

Кухня. Тут насамперед потрібно подбати про потужну витяжку, адже під час приготування їжі за поганої вентиляції запах стоятиме в усій квартирі, навіть більше – можливе осідання крапель жиру на меблях і текстилі. Побутову техніку краще вибирати вбудовану в меблі. Кухонне начиння – тримати у висувних ящиках. Головне – максимально функціонально використовувати простір, не захаращуючи його та підтримуючи порядок, адже безлад звідусіль кидатиметься в очі.

Зона відпочинку. Барна стійка, диван, стіл чи навіть акваріум можуть слугувати для розмежування кухні та вітальні. Стануть у пригоді також арка та різні рівень і фактура підлогового покриття, окремішні види освітлення та інше. Щоб зекономити простір, рекомендується також віддати перевагу підвісній плазмі. У цій зоні можна постелити м’який теплий килим, на який можна було б сісти.

Śnieżka Design Lux 3

Спальне місце. Місце для сну найкраще виділити у віддаленій частині квартири, так, щоб потенційна спальня не сусідувала із вхідними дверима. Його бажано відділити від решти квартири легкими шторами, фальш-перегородкою, скляними розсувними дверима, стелажем чи частковою гіпсокартонною перегородкою – так можна створити більш-менш інтимний, приватний простір.

Стелі. У студіях зазвичай високі стелі, що дає велику свободу для дій. Зокрема, можна створити двоповерховий простір зі сходами чи драбиною, де на другому поверсі облаштувати спальне місце, або розмістити на стелі балки чи декорувати її ліпниною.

Стиль. Для відкритого планування студії підвладні чи не всі стилі, за винятком хіба що вигадливих стилів бароко й ампір, які передбачають використання класичних громіздких меблів, важких штор і гардин, скульптур як предметів декору тощо. Найвідповідніші стилі – мінімалізм, лофт, гай-тек, скандинавський та інші. Щоб інтер’єр був органічним, краще вибрати один із них.

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1300 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: