ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 04 червня 2021 09:20

Як зробити перголу

Бажаєте відпочивати на свіжому повітрі у спекотний день? Зробіть перголу і жодне полуденне сонце не стане вам на заваді!

Виник цей тип садового накриття в Італії, адже у її жителів не було іншого вибору, ніж пристосуватися до життя у спекотному кліматі. От і придумали вони перголу – не таке закрите приміщення, як альтанка, але в той же час достатнє для того, щоб забезпечити необхідну тінь під час обіду чи відпочинку просто неба. А якщо використати її як опору для в’юнких рослин, то ця легка конструкція цілком може стати родзинкою присадибної ділянки.

Нехай масштаб робіт вас не лякає – спорудити перголу значно простіше, ніж альтанку. Найкращий матеріал для неї – це деревина, оскільки споруда з неї чудово впишеться у навколишній ландшафт, та й сама вона міцна, легка в обробці та недорога. Нам знадобляться 4 бруси для опорних стовпів та достатня кількість дошок розміром 5×20 см для опорних і поперечних балок.

Перший крок у спорудженні перголи – це розмітка і встановлення опорних стовпів. Оптимальна відстань між ними – до 3 м. Опорні стовпи бетонуємо. Далі встановлюємо опорні балки. Щоб прикріпити їх до стовпів, потрібно просвердлити наскрізні отвори крізь балку і опори та закріпити їх разом болтами. І на завершення монтуємо на опорні балки поперечні перекладини. Після вставлення в паз дошки додатково закріплюємо саморізами. Дуже важливо, щоб відстань між поперечними балками була однаковою. Кладемо їх вздовж з сходу на захід – тоді зранку і ввечері сонце буде світити вздовж перекладин і сонячне проміння буде вільно проникати між ними. Удень же сонце буде світити впоперек і балки затримають значну кількість його проміння, тим самим забезпечивши тінь всередині перголи.

Всі елементи конструкції перед початком монтажних робіт слід захистити від біологічних загроз та атмосферних факторів – завдяки цьому пергола милуватиме ваше око не один рік, а її деталі не потребуватимуть заміни.

Отож, перш за все обробляємо всі деталі конструкції ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТОМ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ ТМ VIDARON. Цей глибоко проникаючий засіб зміцнить та захистить деревину перголи від синяви, комах-шкідників та грибка, які викликають розкладання деревини, та одночасно виступить ґрунтівкою під фінішний засіб.

Перед нанесенням ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТУ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ потрібно підготувати дерев’яну поверхню для того, щоб продовжити тривалість імпрегнування та покращити властивості нанесення. Поверхня, призначена для імпрегнування, має бути чистою, сухою і гладенькою, тому очищуємо її від пилу, жирних і засмолених плям та висушуємо. Відтак шліфуємо її вздовж волокон деревини шліфувальним папером зернистістю 120–200, знепилюємо і поліруємо. Імпрегнат-ґрунт ретельно перемішуємо і пензлем наносимо один шар засобу на кожен бік елементів перголи. Надлишок засобу розтираємо сухим пензлем і залишаємо просочені деталі сохнути упродовж 24 годин. По завершенні цього часу шліфуємо оброблену поверхню шліфувальним папером зернистістю 320 для того, щоб розгладити підняті волокна деревини та отримати гладку поверхню.

www.sniezka.ua

Тепер можна наносити фінішний засіб – ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON. Він захистить перголу від атмосферних факторів, а також підкреслить природню текстуру деревини та утворить покриття, стійке до синяви, пліснявих грибів і лишайників.

На відміну від ІМПРЕГНАТ-ҐРУНТУ ДЛЯ ДЕРЕВИНИ, який є безбарвним, ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ доступний у 14 готових до використання кольорах, що дає змогу змінити натуральний відтінок деревини на уподобаний, наприклад, канадського клену чи вибіленого дубу.

www.sniezka.ua

Два шари засобу забезпечать відмінний декоративний ефект та максимальні експлуатаційні характеристики поверхні перголи. Перед нанесенням перемішуємо ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНИЙ ІМПРЕГНАТ ТМ VIDARON до однорідної консистенції і кольору і пензликом або губкою наносимо його на поверхню деревини. Щоб отримати рівномірно пофарбовану поверхню, а через 10 хвилин після нанесення засобу, розтираємо його сухим пензлем вздовж волокон деревини, починаючи з поверхонь, пофарбованих першими. Залишаємо сохнути оброблені деталі перголи на 12 годин і по закінчені цього часу наносимо ще один шар засобу, попередньо виконавши міжшарове шліфування та усунувши пил, і теж залишаємо для висихання на 12 годин.

Після повного висихання ЗАХИСНО-ДЕКОРАТИВНОГО ІМПРЕГНАТУ ТМ VIDARON збираємо перголу способом, описаним вище, і за бажанням висаджуємо біля неї в’юнкі рослини, для яких вона слугуватиме опорою, а вони, своєю чергою, перетворять перголу на казкове місце, де так приємно проводити час усією родиною.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 1129 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: