ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 25 червня 2021 09:20

Як зробити стелю із гіпсокартону

Гіпсокартон – відмінний матеріал, коли потрібно швидко зробити красиву й рівну стелю. Він пожежобезпечний, чудово підходить як для вирівнювання, так і для створення будь-яких об'ємних форм та фігур, свердління будь-яких отворів без появи тріщин, сколів, подряпин.

Стелю з гіпсокартону можна зробити однорівневою, багаторівневою й фігурною – усе залежить від ваших побажань. Та спочатку обираємо гіпсокартон – стандартні листи (сірого кольору) або вологостійкі (зеленого чи голубого) для приміщень з підвищеною вологістю.

Укладання гіпсокартону на стелю – процес досить трудомісткий. Одному впоратися з таким завданням непросто. Тому при встановленні стелі з ГКЛ слід обов’язково дотримуватися певних рекомендацій:

  • застосовувати у роботі тільки спеціальні самонарізи для гіпсокартону;
  • здійснювати монтаж стелі з гіпсокартону за допомогою кріплень з кроком 15–20 см та з відступом від краю на 10–15 мм;
  • фіксацію проводити як по периметру ГКЛ, так і самого профілю;
  • самонарізи на сусідні листи закріплюють з незначним відступом один від одного;
  • у процесі монтажу засоби кріплення заглиблюють в середину ГКЛ;
  • по усьому периметру ГКЛ варто залишати незначний (близько 3–5 мм) шов.

www.sniezka.ua

Після завершення робіт зі встановлення листів гіпсокартону необхідно подбати про те, щоб їхня поверхня була підготовлена до оздоблювальних робіт: обклеювання шпалерами або фарбування. Для цього насамперед необхідно обрати відповідну шпаклювальну гладь.

З-поміж достатньо широкого вибору ми зупинилися на готовій шпаклювальній гладі ACRYL-PUTZ FS20 Finish.

Цей матеріал містить полімерну смолу та наповнювачі з плитковою структурою, яка значною мірою покращує параметри стійкості та забезпечує відмінне зчеплення шпаклювальної гладі з основою, а фінішну обробку поверхонь надзвичайно легко виконувати.

www.sniezka.ua

Шпаклювальна гладь ACRYL-PUTZ FS20 Finish готова до використання, її легко наносити, вирівнювати та загладжувати. Та й сама вона потребує добре підготовленої основи поверхонь.

Мова йде про поверхню під виконання шва між ГКЛ, яка повинна бути очищеною від пилу та інших дефектів. Шви обробляємо за допомогою армувальної стрічки.

В обох випадках на першому етапі за допомогою шпателя з нержавіючої сталі розподіляємо шпаклювальну масу в поперечному до лінії стику плит напрямку, втискаючи її якомога глибше і ретельно заповнюючи усю щілину. Потому одним безперервним рухом, найкраще одним протягуванням, розподіляємо і розгладжуємо шпаклювальну масу уздовж всього шва.

Після остаточного затвердіння шар шпаклівки шліфуємо наждачним папером або сіткою з рекомендованою градацією – 150. Час висихання шару шпаклівки залежить від товщини накладання шва та температурних умов, та зазвичай становить приблизно 4 години.

Після ретельного шліфування та очищення від пилу поверхня стелі з ГКЛ повністю готова до нанесення зовнішнього оздоблювального шару – фарбування або наклеювання шпалер.

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1а

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 903 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: