ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 26 липня 2019 11:20

Оновлюємо паркет у шкільному класі

Під час навчального року у класі найбільше страждає підлога – десятки маленьких ніжок щодня ходять і бігають по ній, учні відсувають і засувають стільці, переставляють парти, можуть необачно пролити воду тощо. Така інтенсивна експлуатація призводить до того, що покриття підлоги швидко зношується, тож поки літо у розпалі, саме час задуматися над оновленням паркету у шкільному класі.

Для цього спочатку потрібно вирівняти поверхню та усунути старе покриття до чистої деревини методом циклювання. Та перш ніж приступити до роботи, клас потрібно підготувати: винести меблі, зняти штори, демонтувати підлогові плінтуси.

ТМ VIDARON

Отож, розпочинаємо! Вставляємо у циклювальну машинку шліфувальний папір зернистістю 36–40 і виконуємо чорнове шліфування, ведучи пристрій таким чином, щоб напрямок шліфування утворював кут 45° до паркетних дощечок і волокон деревини. Сліди чорнового шліфування обов’язково потрібно усунути. У цьому нам допоможе шліфувальний папір зернистістю 60, який також вставляємо у циклювальну машинку і шліфуємо, змінивши напрямок на 90° відносно до попереднього. Але й це ще не кінець – останнє, фінішне, шліфування, виконуємо знову в іншому напрямку циклювальною машинкою із шліфувальним папером зернистістю 80–100 і шліфуємо доти, поки не переконаємося, що наша підлога стала ідеально рівною і чистою. Насамкінець не забуваємо про кути і важкодоступні місця – тут на допомогу прийде кутова цикля.

Наступний етап – очищуємо підлогу від пилу. Тут дуже виручить порохотяг. В принципі, після цього можна відразу переходити до лакування паркету, але якщо ви бачите між паркетними дощечками порожнини чи щілини, то доведеться зачекати і усунути дефекти підлоги. Тут стане у пригоді ҐРУНТОВКА НІТРО VIDARON. Змішуємо її із утвореним під час шліфування пилом і шпателем з неіржавіючої сталі наносимо двома шарами. Так зникнуть не лише пошкодження підлоги, а й ущільниться поверхня паркету. Коли засіб висохне, шліфувальним папером зернистістю 120 знову шліфуємо паркет у напрямку падіння світла і поліруємо полірувальною машинкою. Очищуємо підлогу від пилу і монтуємо плінтуси.

ТМ VIDARON

Нарешті настав час для нанесення лаку. Рекомендуємо скористатися ЛАКОМ ДЛЯ ПАРКЕТУ БЕЗ ҐРУНТОВКИ ТМ VIDARON із технологією Ultra Durable Technology. Завдяки спеціально підібраним смолам засіб легко наносити, a полакована ним поверхня є міцною і стійкою до подряпин, стирання, механічних пошкоджень, а також впливу води, мийних засобів і спиртів. Лак – безбарвний, має м’який запах та швидко сохне. За його допомогою можна створити високоглянцеве, глянцеве, напівматове і матове покриття. Окрім того, засіб підкреслить природний колір і текстуру деревини.

Щоб нанести ЛАК ДЛЯ ПАРКЕТУ БЕЗ ҐРУНТОВКИ ТМ VIDARON скористаємося мохеровим валиком з коротким ворсом, а при лакуванні важкодоступних місць і плінтусів виручить пензель для розчинникових виробів.

Лак наносимо рівномірно і розтираємо його напівсухим валиком у протилежному напрямку, чекаємо 12 годин, поки він висохне і виконуємо міжшарове шліфування (матовий і напівматовий ступінь блиску – використовуємо шліфувальний папір зернистістю від 220 до 320, глянець і високий глянець – від 320 до 400), очищуємо поверхню від пилу і наносимо наступний шар лаку. Найкращий декоративний ефект дає нанесення 3 шарів лаку (з міжшаровим шліфуванням).

ТМ VIDARON

Наостанок ще декілька хитрощів для бездоганного лакування: за декілька годин до нанесення лак потрібно поставити у приміщенні, в якому його використовуватимуть. Температура в класі під час лакування має бути в діапазоні від +16 до +25°С, а вологість повітря – від 40% до 65%. Важливо також уникати протягів – вони можуть спричинити нерівномірне висихання лаку.

Через 24 години після нанесення фінішного шару лаку оновлений паркет можна експлуатувати. Оновивши паркет, тож механічні пошкодження, волога й ультрафіолетове випромінювання будуть йому не страшні. І восени, коли сотні маленьких школяриків вирушать до школи, їх зустрінуть оновлені класи із підлогою, яка не боятиметься дитячих пустощів.

 

ТОВ «Снєжка-Україна» - спільне українсько-польське підприємство, представник ТМ «Sniezka» на території України. Засноване у 1999 році у Яворівському районі на Львівщині, виробництво спеціалізується на виготовленні водоемульсійних фарб, шпаклівок, ґрунтувальних засобів, тощо. Підприємство є одним із найсумлінніших платників податків та працедавцем для понад 200 працівників.  Група Śnieżka постійно розширює асортимент товарів і станом на сьогодні пропонує споживачам вироби під наступними брендами: Śnieżka, VIDARON, MAGNAT Style, FOVEO TECH, BESTON

Контакти прес-служби:

м. Яворів, Львівська обл.,
вул. Привокзальна, 1ам
Тел.: +38 (03259) 60-161
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.sniezka.ua
www.vidaron.com.ua
www.acrylputz.com.ua
www.sniezkanature.com
www.facebook.com/Sniezka.Ukraine

Прочитано 4121 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: